A böjt hatásainak tesztelése

A böjt hatásainak tesztelése

A tünetek között szerepel az önkéntes mozgások, a mobilitási problémák és a kognitív károsodás.

Jelenleg nincs gyógymód a Huntington -kórra, és nincs olyan kezelés, amely lassíthatja annak előrehaladását. A jelenlegi gyógyszerek csak segíthetnek az embereknek a betegség tüneteinek kezelésében. A tetrabenazinnak nevezett gyógyszer segíthet a chorea megkönnyítésében.

A böjt

Huntington -kór hatásainak tesztelését a HuntingTin (HTT) gén mutációja okozza, amelyet a mutációval rendelkező szülőtől örököltek.

A HTT gén mutációja a HTT fehérje mutáns formájának előállításához vezet, amelyet MHTT -nek neveznek. A kutatások azt sugallják, hogy az MHTT más fehérjékkel működik, hogy táplálja a Huntington -kór előrehaladását.

A Huntington -kór új kezeléseket kereső legtöbb tanulmány a HTT gén megcélzására összpontosított, ám Ehrnhoefer és munkatársai azt sugallják, hogy az MHTT fehérje szintjének csökkentése alternatív stratégia lehet.

Az új tanulmányban megmutatják, hogy a napi meghosszabbított böjt hogyan segíthet csökkenteni az MHTT szintet az agyban.

A korábbi kutatások kimutatták, hogy a böjt javíthat más progresszív neurológiai állapotban, például sclerosis multiplexben, így a csapat megpróbálta meghatározni, hogy egy ilyen stratégia hasznos lehet -e a Huntington -kórban szenvedő emberek számára.

A kutatók a Huntington -kór egérmodelleinek tanulmányozásával érkeztek megállapításukhoz. Korlátozták a rágcsálók élelmezéshez való hozzáférését, így az egerek csak ugyanazon a 6 órás időszakban képesek voltak enni, és a fennmaradó 18 órára böjtöltek.

A böjt csökkenti az MHTT szinteket

A tanulmány feltárta, hogy az élelmiszer-korlátozás autofágia-a sejtek öntisztító folyamatának nevezett eljárást váltott ki, amelyben minden sérült vagy szükségtelen komponens eltávolításra kerül-az egerekben az egerekben –

A böjt által indukált autofágia közvetlen eredményeként az MHTT szintje a rágcsálók agyában csökkent.

Ezenkívül a tudósok úgy találták, hogy a HTT -gén módosított változatának rendelkezésére álló egerek nem alakultak ki Huntington -kór tüneteit, és magasabb autofágia sebességgel rendelkeztek. Ennek oka az volt, hogy a génnek ez a konkrét verziója megállította az MHTT fehérje „hasítható” vagy egy bizonyos régióban történő vágását.

A kutatók szerint ez a megállapítás azt jelzi, hogy az MHTT „hasítási helye” szintén kulcsszerepet játszhat az autofágiaban.

Összességében a csapat azt gondolja, hogy az MHTT fehérje hasítási helyének megcélzása vagy a böjtben való részvétel két ígéretes kezelési stratégiát jelenthet a Huntington -kórban szenvedők számára.

„Tudjuk, hogy az autofágia konkrét szempontjai nem működnek megfelelően a Huntington -kórban szenvedő betegekben” – mondja Ehrnhoefer.

“Megállapításaink azt sugallják, hogy legalább egerekben, amikor böjtöl, vagy bizonyos nagyon szabályozott időpontokban étkezik, anélkül, hogy az étkezés között snackes lenne, a test egy alternatív, még mindig funkcionális, autofágia mechanizmust kezd növelni elősegítheti az agyban lévő mutáns vadászfehérje csökkentését. ”

dagmar ehrnhoefer

“A HD [Huntington-kór] egy pusztító betegség, amelyben jelenleg nem áll rendelkezésre gyógymód”-tette hozzá a tanulmány társszerzője, Dale Martin, aki szintén a központban dolgozott a központban. Az UBC molekuláris gyógyszere és terápiája, amikor a kutatást végezték.

„További vizsgálatra van szükség, de talán valami olyan egyszerű, mint a módosított étkezési ütemterv, bizonyos előnyökkel járhat a betegek számára, és kiegészítheti a klinikai vizsgálatokban jelenleg alkalmazott egyes kezeléseket.”

  • Huntington -kór
  • Neurológia/idegtudomány
  • Táplálkozás/étrend

Az egészségügyi figyelmeztető címkék megállíthatják -e a szülők cukros italokat gyerekeknek?

A dohánytermékek egészségügyi figyelmeztető címkéket tartalmaznak, hogy megakadályozzák a fogyasztókat a vásárlásuktól; Működhet-e ugyanaz a taktika a cukorral édesített italokhoz? Egy új tanulmány megvizsgálja az ilyen címkék hatékonyságát a szülők megakadályozásában, hogy gyermekeik számára cukros italokat vásároljanak.

Bár a gyerekek ma kevésbé hozzáadott cukrot fogyasztanak, mint 2000 -ben voltak, még mindig sokkal több cukrot vesznek be, mint az amerikaiak étrendi irányelvei, amelyek a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és az elhízás veszélyét veszélyeztetik. –

A Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvostudományi Iskolájának kutatói azt akarták megvizsgálni, hogy a cukorral édesített italok (SSB) figyelmeztető címkéi befolyásolnák-e a szülőket, és kevésbé valószínű, hogy megvásárolják őket.

„Egyes államok bevezették a törvényjavaslatokat, amelyek megkövetelik az SSB -k számára az egészségügyi figyelmeztető címkék megjelenítését” – mondja Christina Roberto, PhD vezető szerző. A címkék lehetnek a leghatékonyabbak. ”

Hozzáteszi, hogy mivel a 11 évesnél fiatalabb gyermekek több mint fele naponta iszik az SSBS -t, „egyre növekvő aggodalomra ad okot az ilyen italok fogyasztásával kapcsolatos egészségügyi hatások.”

A korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a gyermekek számára forgalmazott SSB 6,5 oz -ban akár 7 teáskanál cukrot is tartalmaz, ami kétszerese a gyermekek számára ajánlott napi cukor -adag.

A kutatók szerint bizonyos típusú SSB -k – például ízesített vizek és gyümölcs- vagy sportitalok – figyelmeztető címkékre lehet szükségük, mert sok szülő úgy gondolja, hogy egészséges lehetőségek a gyerekeik számára.

A dohány figyelmeztető címkék hatásaihoz hasonló megállapítások

tanulmányaik elvégzéséhez – amelyet a Pediatrics folyóiratban tesznek közzé – a kutatók online felmérést végeztek, legalább 2381 szülőből, legalábbis legalább Egy gyermek 6-11 év közötti.

A szülők változatos háttérrel rendelkeztek; Sokan faji és etnikai kisebbségekként azonosították, amelyek az Egyesült Államokban a legmagasabb elhízási arányú csoportok.

A résztvevőket hat csoportra osztották: egy kontrollcsoport, amely nem látott figyelmeztető címkét az italokon; egy kalóriacímkecsoport, amely olyan címkét látott, amely csak az ital kalóriaszámát jelenítette meg; és négy figyelmeztető címkecsoport, amelyekben a figyelmeztető címkék négy variációja volt, amelyek figyelmeztettek a lehetséges negatív egészségügyi hatásokra.

Ezután a kutatók arra kérték a résztvevőket, hogy válasszanak egy italt gyermekük számára.

Bár az egészségügyi figyelmeztető címkék konkrét szövege nem befolyásolta a szülők vásárlási választásait, a kutatók szerint a címke jelenléte értelmes hatással volt.

Az eredmények azt mutatták, hogy az egészségügyi figyelmeztető címkéi csoportok szülei 40% -a azt mondta, hogy SSB -t választanak gyermekeik számára, míg a résztvevők 60% -a, akik nem láttak címkéket az italokon, azt állították.

Ezenkívül a szülők 53% -a, akik látták a kalóriacímkéket, azt mondta, hogy SSB -t választanak.

Roberto szerint megállapításaik hasonlóak a dohány figyelmeztető címkék hatásait vizsgáló tanulmányok eredményeihez, amelyekről kimutatták, hogy ösztönzik a dohányzás abbahagyását.

„A konkrét megfogalmazástól függetlenül” – mondja – az eredmények azt mutatják, hogy az egészségügyi figyelmeztető címkék hozzáadása az SSB -khez fontos és hatásos módszer lehet a szülők oktatására az ezen italok rendszeres fogyasztásával kapcsolatos lehetséges egészségügyi kockázatokról , és ösztönözze őket, hogy kevesebbet tegyenek ezekből a vásárlásokból. ”

‘A figyelmeztető címkék motiválhatják a viselkedésváltozást’

Ezek a megállapítások időszerűek, mivel a múlt héten az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma új étrendi iránymutatásokat adott ki, amelyek a cukor 10% -ra vagy Kevesebb napi kalória.

Az SSB figyelmeztető címkék fogyasztói támogatásának értékelése után a csapat azt is megállapította, hogy a tanulmány résztvevőinek kb. 75% -a támogatja őket az italokhoz.

A csapat reméli, hogy eredményeik fényében a jövőbeli kutatások arra összpontosítanak, hogy a címkék hogyan befolyásolják a fogyasztókat.

Roberto hozzáteszi:

”Most azt mondhatjuk, hogy a figyelmeztető címkék képesek oktatni a szülőket és motiválni a viselkedésváltozást az SSB -k megvásárlásakor A címkéket hozzá kell adni az italtartályokhoz, de számos megválaszolatlan kérdés is van, amelyek további tanulmányozást igényelnek. ”

A hét elején az Medical News ma beszámolt egy olyan tanulmányról, amely a cukros italok miatt növeli a káros testzsírokat, így a fogyasztókat fokozva a cukorbetegség és a szívbetegség kockázatának.

  • Közegészségügy
  • Táplálkozás/étrend
  • Gyermekgyógyászat/gyermekek egészsége

kevesebb idő tudná megakadályozni az ágyban a krónikus álmatlanságot?

Azoknak az embereknek, akiknek nehéznek tartani vagy elaludni, meglepődhetnek, ha megtudják, hogy az új kutatások azt sugallják, hogy kevesebb időt töltenek az ágyban, hogy megakadályozzák a krónikus álmatlanság megelőzését. A megállapítás alátámasztja azt az elképzelést, miszerint az álmatlanság kezelésének módja az alvási lehetőségek növelésének elkerülése – ehelyett csökkenteni kell az alvási képességek.

Valójában a Philadelphiai Pennsylvaniai Egyetem (PENN) kutatói által vezetett tanulmány megállapította, hogy ami a rövid távú vagy akut álmatlanság 70-80 % -át segítette a problémát, hogy lehetővé tegye a problémát, hogy lehetővé tegye a problémát Krónikus vagy hosszú távúvá válás természetes tendencia volt az ágyban töltött idő korlátozására.

Például, ha 11 órakor elaludtak. És azt akarta, hogy reggel 7: 30 -kor felkeljen, de délután 5: 30 -kor ébren találta magát, aztán egyébként felkelnek, és elkezdenek a napjukat, ahelyett, hogy ébren fekszenek az ágyban.

Michael Perlis tanulmányvezetője, a pszichiátriai egyetemi docens és a Penn viselkedési alvásgyógyászati program igazgatója azt mondja, hogy az emberek, akik a krónikus álmatlanság fejlesztését folytatják, általában az ellenkezőjét teszik – kiterjesztik azt, amit ő és kollégái hívnak. – Alvási lehetőség. Elmagyarázza:

„Korán lefeküdnek, későn szállnak ki az ágyból, és szunyókálnak. Noha ez ésszerű dolognak tűnik, és rövid távon valószínűleg lehet, a probléma hosszabb távon az, hogy eltérést okoz az egyén jelenlegi alvási képessége és a jelenlegi alvási lehetőség között; Ez az álmatlanságot táplálja. ”

A kutatási eredmények a Sleep 2016-ban, a The Associated Professional Sleep Societies LLC 30. éves ülésén, Denverben, CO, 2016. június 11-16. A napjával, ahelyett, hogy az ágyban maradna, nem csak hasznos tipp, ha akut álmatlanság van, hanem a kognitív viselkedésterápia (CBT) formális része a krónikus álmatlanság számára.

Az Amerikai Orvosok Főiskola most a CBT-t javasolja, mint a krónikus álmatlanság kezdeti, első vonalbeli kezelését. Ehhez a döntéshez jutottak, miután felülvizsgálták azt a bizonyítékot, hogy a CBT javíthatja a tüneteket az alvó gyógyszerek mellékhatásai nélkül.

A jó alvók kevesebb időt töltöttek az ágyban

Az amerikaiak 20-50 százaléka szenved akut álmatlanságban, amelyet három vagy több éjszaka nehézségnek kell lennie, vagy alszik. Hét 2 hét és 3 hónap között. Ha a betegség több mint 3 hónapig fennáll, akkor azt krónikus álmatlanságnak minősítik, amelyet a szerzők megjegyeznek az amerikaiak mintegy 10 % -át.

Mint az alvásvesztés esetén, a krónikus álmatlanság ronthatja a mentális és fizikai teljesítményt, és növelheti a mentálhigiénés rendellenesség, például a depresszió vagy a kábítószer -visszaélés kialakulásának kockázatát. Növelheti a krónikus betegségek, például a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a szívbetegség és a stroke kockázatát is.

Perlis professzor és munkatársai megvizsgálták, hogy az ágyban töltött idő hogyan változott 461 résztvevőnél egy 6 hónapos időszak alatt. Az időszak elején az összes résztvevő jó alvó volt, azaz nem tapasztalt álmatlanságot.

Az időszak alatt 394 résztvevő maradt jó alvásban, 36 -ban kialakult akut álmatlanság alakult ki és felépült tőle, és 31 -ben olyan akut álmatlanság alakult ki, amely krónikus álmatlanságba haladt. Az értékelés adatait a résztvevők által tartott és a kutatók által elemzett alvási naplókból származtak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a jó alvási szakaszban a jó alvók maradt csoport kevesebb időt töltött az ágyban, mint az akut álmatlanságból kialakult és felépült csoport. Ezenkívül az ágyban töltött idő az időszak elején nem különbözött szignifikánsan a két álmatlanságcsoport esetében.

Az akut álmatlanság fázisában azonban az ebből a állapotból gyógyult csoport csökkentette az ágyban töltött időt ahhoz képest, ami az időszak elején volt, míg a csoport, amelynek akut álmatlansága krónikussá vált Az álmatlanság növelte.

A kutatók arra a következtetésre jutnak, hogy ezek az előzetes eredmények összhangban állnak az álmatlanság 3P modelljével – hogy az alvási lehetőségek meghosszabbítása elősegítheti az akut álmatlanságot krónikus álmatlanságba. Megjegyzik, hogy ez az első kutatás, amely ilyen bizonyítékokat mutat be.

A 3P modellt a késő Arthur Spielman fejlesztette ki az 1980 -as években. Javasolja, hogy az álmatlanságra hajlamos embereknek van -e valamilyen hajlamos tulajdonsága, hogy a feltételt valamilyen csapadékos esemény váltja ki, és azokat a hozzáállás és gyakorlatok állandósítják, amelyek az álmatlanságra reagálva alakulnak ki, és fenntartják azt. Az állapotot fenntartó gyakorlat példa az alvási lehetőség kibővítésére való hajlam, hogy pótolják az alvásvesztést.

Prof. Perlis szerint az akut álmatlanság valószínűleg az emberi állapot természetes része, ahol a harc vagy a repülési reakció az álmatlanság kiváltása – ébren tart, függetlenül a nappali vagy éjszakai időtől, esetleg Fenyegetés van az életre vagy a létezés minőségére. Akárhogy is, az alvás nem jó ötlet, amíg a fenyegetés megmarad.

“Érthető, hogy az álmatlanság továbbra is adaptív válaszként maradt az ilyen körülményekre. Ezzel szemben nehéz elképzelni, hogy a krónikus álmatlanság mennyire rossz – és a klinikai kutatási adatok alátámasztják ezt a pozíciót, tekintettel a krónikus álmatlanság kapcsolatára a megnövekedett orvosi és pszichiátriai morbiditással. ”

Prof. Michael Perlis

Fedezze fel, hogy az emberek, akik későn alszanak, valószínűbb az egészségtelen étrend.

  • pszichológia/pszichiátria
  • Alvás/alvási rendellenességek/álmatlanság

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak, Tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

A zenehallgatás segíthet -e az epilepszia kezelésében?

A kutatók egyre inkább jelentik a zene terápiás potenciálját. Most egy új tanulmány azt sugallja, hogy hasznos lehet az epilepszia kezelésére.

Nemrégiben mutatták be az American Pszichológiai Szövetség 123. éves egyezményén, az eredmények azt mutatják, hogy az epilepsziában szenvedő egyének agya másképp reagál a zenére, mint a feltétel nélküli emberekre.

Mint ilyen, Christine Charyton, az Ohio State University Wexner Medical Center társszerzője, és a kollégák úgy vélik, hogy a zenét felhasználhatják az epilepszia meglévő kezeléseivel kombinálva.

Az Egyesült Államokban körülbelül 2,9 millió gyermek és felnőtt epilepsziában szenved – ez egy neurológiai állapot, amelyet a rohamok előfordulása jellemez.

Charyton szerint az epilepsziás esetek kb. 80% -a időbeli lebeny epilepsziát jelent, ahol az agy időbeli lebenyében rohamok kezdődnek. Az időbeli lebeny otthont ad a halló kéregnek – az agy azon része, amely feldolgozza a hangot.

Ezt szem előtt tartva, a csapat arra törekedett, hogy megvizsgálja, hogy a zene hogyan befolyásolja az epilepsziában szenvedő egyének agyát.

A zene nagyobb szinkronizációt váltott ki epilepsziában szenvedő betegeknél

A kutatók 21 olyan személy adatait elemezték, akiket 2012. szeptember és 2014. május között a Wexner Medical Center -ben alkalmaztak a Wexner Medical Centerben, a Wexner Medical Centerben, valamint Adatok epilepszia nélküli egyénekből.