Chandler gosti športne dogodke do sredine decembra

Chandler gosti športne dogodke do sredine decembra

Na lokalni ravni se športne lige poskušajo vrniti v parke in mesto je opazilo veliko zanimanja prebivalcev za vrnitev športa, je dejal. Rezervacije za https://maasalong-official.top/sl/ velika polja in objekte do pomladi 2021 so bile hitro rezervirane, ko so bile rezervacije ponovno odprte.

Medtem ko sta zdravje in varnost skupnosti glavna prednostna naloga mesta, mora mesto uravnotežiti skrbi za javno zdravje s privabljanjem turističnih dolarjev in zadovoljevanjem potreb prebivalcev, je dejal.

TURIZEM: Leto 2019 je bilo rekordno za turizem v Arizoni. Tukaj je načrt "obnovitvenega načina" za leto 2020

"Svet se zelo, zelo zaveda, da če gredo številke (COVID-19) in trendi v določeno smer, bomo morda morali narediti korak nazaj," je dejal.

Mestni menedžer Ed Zuercher je dejal, da je bil vpliv športa na zdravje otrok premislek, ne pa ekonomsko ravnotežje, ko so septembra odprli igrišča Phoenix Parks za tekmovanja.

Med vikendom zahvalnega dneva se pričakujejo tudi druga tekmovanja, med njimi bejzbolski dogodek USSSA z 10 starostnimi kategorijami za mesta Mesa, Gilbert in Glendale. Spletna stran turnirja vključuje seznam 26 predlaganih hotelov za potujoče ekipe in pet od njih je v ponedeljek vključevalo obvestila o "razprodanih".

Na mladinskem bejzbolskem turnirju v Cactus Yards v Gilbertu ta konec tedna naj bi sodelovalo 42 mladinskih bejzbolskih ekip in približno 504 udeležencev, so povedali predstavniki Gilberta.

Hokejski turnir Hockey Clubs Arizona Shootout za zahvalni dan je na sporedu ta konec tedna na različnih drsališčih v regiji in vsako drsališče je objavilo svoje protokole za COVID-19 za igralce in njihove družine.

Spletna stran hokejskega turnirja navaja 12 divizij in ekip iz Arizone, Nevade, Kalifornije in zvezne države Washington. Uradniki turnirja niso takoj odgovorili na vprašanja.

Mladinski košarkarski turnir "Real Turkey Shootout" je na sporedu ta konec tedna v American Sports Center, pokritem prizorišču v Avondaleu. Organizator Justin Peterson je dejal, da pričakuje približno 24 ekip po približno osem igralcev. Dva starša na igralca sta dovoljena kot gledalca in morata nositi maske.

"Upoštevam vse smernice, ki jih moram upoštevati, da bomo lahko še naprej imeli dogodke," je dejal Peterson. "Starši, ki se počutijo nelagodno ali kaj drugega, imajo v American Sports Center prenos v živo, kjer lahko spremljajo tekme tudi od zunaj."

Gledalci, ki ne upoštevajo pravil, ‘ogrožajo nas ostale’

Otroci se ne udeležujejo športnih turnirjev sami, je dejal Carroll, zdravnik Chandler. Prisotni so odrasli, starši in včasih stari starši, ki si med seboj delijo prostor, je dejal.

Športi, kot sta nogomet in bejzbol, so na prostem, vendar obstajajo ljudje, ki ne nosijo mask, ne priznavajo socialne distance in ne želijo upoštevati pravil iz kakršnega koli razloga, je dejal.

"To so ljudje, ki nas ostale ogrožajo," je dejal.

"Torej morda ne bodo samo majhni otroci z mladimi, zdravimi starši tisti, ki bodo v nevarnosti, če se bodo ti turnirji nadaljevali. Upoštevati moramo druge stike, tretje linije stikov teh ljudi, ki bi zboleli in na koncu umrli zaradi COVID."

Carrollova nečakinja igra v nogometni ekipi v San Diegu, ki bi morala konec tedna odpotovati v Arizono na turnir in je imela rezervirane hotelske sobe, vendar je odpovedala potovanje zaradi izbruha COVID-19 v Kaliforniji in Arizoni.

Približno 500 igralcev baseballa iz 40 ekip je tekmovalo na USSSA American Classic v Mesi in Chandlerju, medtem ko se je več kot 1000 mladih iz 96 baseball ekip zbralo na USSSA Gilbert Grand Slam.

Na sobotnem turnirju Gilbert Grand Slam v Cactus Yardsu so bila v uporabi tri igrišča. Gledalci na enem so bili videti socialno distancirani, drugi pa ne in več ljudi je sedelo eden poleg drugega brez mask.

"Pomembno je omeniti, da te ekipe in udeleženci niso vsi na objektih hkrati," je tiskovna predstavnica Gilberta Jennifer Harrison zapisala v elektronskem sporočilu.

"Vsi mladinski športni turnirji morajo upoštevati varnostni načrt za COVID-19, izvajajo pa ga organizatorji turnirjev."

Uradniki Gilberta omejujejo zmogljivost na 125 gledalcev na igrišče in so okoli oboda igrišč narisali kroge za socialno distanciranje, da ohranijo šest čevljev razmika med gledalci.

"Varnost je vedno največja skrb za mladinsko atletiko, to je številka ena. … In to je na prostem. Mislim, da je v zaprtih prostorih nekaj drugega," je dejal Kevin Reynolds, podpredsednik poslovnega razvoja za USSSA s sedežem na Floridi. "Z vidika nacionalnega urada imamo delovno skupino in se sestajamo vsak teden ter se zanašamo na vse po vsej državi. Ni zveznega odziva in tudi na državni ravni ni doslednosti. Res je na lokalni ravni."

Običajno mesta in kraji določajo protokole za COVID-19 in tesno sodelujejo z vodji turnirjev, je dejal Reynolds. Po vsej državi so bili primeri, ko so bili protokoli tako strogi, da je bil turnir odpovedan, je dejal.

"V mladinskem prostoru, od vzhodne do zahodne obale, vsi to jemljejo resno. Želimo zagotoviti, da je to varno okolje in da je razširjeno," je dejal.

Babica je pripotovala iz Nevade na baseball turnir

McKenzie Hess iz Buckeyeja je v soboto gledal svojega 14-letnega sina, kako tekmuje za Rijo Athletics na baseball turnirju USSSA American Classic v parku Gene Autry v Mesi. Rekel je, da je bil njegov sin navdušen nad igro.

»Mislim, da je pomembno, da otroci ostanejo vključeni v dejavnosti, še posebej v tem času. Mislim, da so telovadba in sončna svetloba ter vse te stvari dobri," je dejal. "Vadba in druženje sta zanj boljša kot sedeti doma in ne početi ničesar."

Arlene Fox iz Las Vegasa je bila en teden v Arizoni in bivala pri hčerkini družini v Surprise. Gledala je svojega 14-letnega vnuka, kako tekmuje v soboto v parku Gene Autry za ekipo Swarm Baseball.

»Mislim, da je to edini čas, ko je prišel ven. Samo to želim storiti, obožujem igro in potovanja me ne motijo," je dejal Fox.

Fox je v soboto gledala tekmovati svojega vnuka, njena hči pa ga je nameravala podpirati v nedeljo, ker je bil v parku Gene Autry dovoljen samo en gledalec na igralca. V drugem parku, kjer je potekal turnir, Snedigar in Chandler, sta bila dovoljena dva zakonita skrbnika na igralca, dovoljeni pa so bili tudi bratje in sestre.

Foxova je veliko potovala in ne misli, da bi jo potovanje res ogrozilo, saj nosi masko in se drži na daljavo, ko je to mogoče. Njena hčerka je medicinska sestra na urgenci in čeprav postaja vse bolj zaposlena, ni nujno, da gre za bolnike s COVID-om, je dejal Fox.

»Nisem poznala nikogar, ki bi umrl (za COVID-om),« je rekla. »Guverner Nevade je dobil COVID-19 in ni imel nobenih simptomov, veste. Imel je glavobol, zato je več to."

Direktor turnirja USSSA American Classic Eric Bell je dejal, da je njegovo tekmovanje vključevalo približno 500 otrok v približno 40 ekipah v dveh različnih parkih. Gledalci morajo nositi maske, je dejal.

"Mislim, da imamo dobre previdnostne ukrepe. Resnično so bili omejeni, kar zadeva težave, ki smo jih imeli s COVID-om," je dejal. "Pri bejzbolu je večinoma na prostem. Niso vsi skupaj. Igralci so večinoma razpršeni. Ni tako kot pri košarki ali nogometu, kjer se zaletavajo drug v drugega."

Bell je v ponedeljkovem intervjuju povedal, da je junija prenehal voditi turnirje in nadaljeval šele septembra.

Od takrat je dejal, da so ekipe vnaprej opustile dogodke, ker je COVID-19 vplival na njihove načrte. Rekel pa je, da ne pozna nobenega primera, ko bi igralec imel COVID-19 in ga prenesel na druge igralce, starše ali trenerje.

Chandler gosti športne dogodke do sredine decembra

Chandler je prejšnji konec tedna gostil osem lig ali turnirjev v športih, od kriketa do nogometa, in jih bo gostil še osem do sredine decembra v več parkih, je povedal tiskovni predstavnik mesta Matt Burdick.

Nogometna akademija Chandler je minuli konec tedna organizirala turnir s približno 150 ekipami, največji od vseh turnirjev, ki so na sporedu v Chandlerju, je dejal.

Organizacije se morajo prijaviti za rezervacijo polja in kot del vloge predložiti načrt za COVID-19 s pravilniki ali protokoli. Organizator turnirja ali liga mora uveljaviti protokole in zagotoviti, da ekipe upoštevajo protokole lige ter lokalne in državne zdravstvene smernice.

Burdick je dejal, da bo mesto zavrnilo dovoljenje za najem njive le, če njive niso na voljo ali če skupina ne bo izpolnjevala pogojev vloge za najem, kar lahko vključuje nezagotavljanje načrta za COVID-19. Drugi razlogi za zavrnitev so zloraba objekta, neupoštevanje pravil parka ali mestnih zakonov ali odlokov, je dejal.

Osebje parka Chandler med turnirji ne bo izvajalo naključnih pregledov ali kakršnega koli nadzora, da bi zagotovilo upoštevanje navodil.

"Športne organizacije in lige so zasebne ali neprofitne organizacije in so odgovorne za upoštevanje smernic ADHS," je dejal Burdick.

Turnirji v zasebnih objektih, kot je Ice Den Chandler, morajo upoštevati državne zdravstvene smernice kot vsak drug posel, kršitve pa je treba prijaviti agenciji, je dejal.

Bi lahko mesta ukrepala glede turnirjev ta teden?

Nekateri se sprašujejo, zakaj izvoljeni mestni uradniki ne posredujejo pri odpovedi turnirjev, ko pa so sicer odkrito pozvali Duceyja, naj naredi več za zaustavitev širjenja virusa.

Med petkovim klicem z novinarji so županjo Flagstaffa Coral Evans, Gallego, županjo Tucsona Regino Romero in županjo Tollesona Anno Tovar vprašali, ali vedo za turnirje in ali bodo ukrepali.

Sledil je 15-sekundni premor, preden je kdo spregovoril.

Gallego je nato govoril le o nedavnih smernicah Centra za nadzor in preprečevanje bolezni, da ne potujejo na zahvalni dan.

"Vse bi spodbudila, naj sledijo smernicam Centra za nadzor bolezni," je dejala.

Romero je nato rekel, da morajo biti skupine odgovorne, če potujejo. Povedala je, da sodeluje z zdravstvenim oddelkom okrožja Pima, "da bi se povezala z organizatorji teh turnirjev in ugotovila, ali jih je treba odpovedati."

V ponedeljek je tiskovni predstavnik Gallega dejal, da "županov urad in mestno osebje trenutno zelo trdo delajo, da bi določili pravo rešitev."

V torkovi pisni izjavi je Gallego dejala, da namerava svet na naslednji seji razpravljati o "več sredstev za testiranje, povečanem čiščenju mestnih objektov, iskanju nadaljnjih nasvetov pri strokovnjakih za zdravje in javno zdravje, pa tudi o politikah glede uporabe športnih igrišč. "

Ukrepi, ki bi jih mesto lahko sprejelo na mladinskih športnih turnirjih, vključujejo zavrnitev izdaje dovoljenj, zapiranje mestnih objektov ali nedovolitev prireditev nad določeno velikostjo.

"Medtem je zelo pomembno, da ekipe, ki sodelujejo na turnirjih ta konec tedna, upoštevajo obsežne omejitve, ki jih je uvedlo mesto," je dejal Gallego.

Mestni svetnik Phoenixa Sal DiCiccio, ki je med COVID-19 podpiral odprtje mestnih dobrin, je v objavi na Twitterju kritiziral Gallega, ker je dovolil turnirje, hkrati pa je pozvala Duceyja, naj ukrepa.

"Napad na guvernerko Ducey, medtem ko sama zavrača ukrepanje in zavračanje ukaza strogega uveljavljanja obstoječih omejitev, je slavno," je v ponedeljek dejal Samuel Stone, vodja DiCicciovega osebja. "Nič več."

Stone je pojasnil, da DiCiccio ne želi ustaviti teh turnirjev ali "na kakršen koli način odstopiti od uvedbe dodatnih omejitev."

Novinarki Arizona Republic Alison Steinbach in Lily Altavena sta prispevali k temu članku.

Obrnite se na zdravstveno poročevalko Stephanie Innes na Stephanie.Innes@gannett.com ali na 602-444-8369. Sledite ji na Twitterju @stephanieinnes

Podprite lokalno novinarstvo. Naročite se na azcentral.com še danes.

6. junija, ko je število hospitalizacij zaradi covida-19 v Arizoni naraščalo, je Christ bolnišnicam v zvezni državi poslal pismo, v katerem jih je pozval, naj "v celoti aktivirajo" svoje načrte za nujne primere.

Število primerov COVID-19 v Arizoni je doseglo vrhunec med 29. junijem in 2. julijem, se je stabiliziralo med 3. in 12. julijem ter zmanjšalo za približno 75 % med 13. julijem in 7. avgustom, piše v poročilu.

Contents