Atenție la aceste semne timpurii ale bolii extrem de contagioase

Atenție la aceste semne timpurii ale bolii extrem de contagioase

Nu, nu poți prinde variola de maimuță dintr-o strângere de mână sau un scaun de toaletă.

Variola maimuță nu trece prin contact obișnuit, cum ar fi strângerea mâinii, o ciupitură rapidă pe obraz sau împărțirea unui scaun de toaletă.

Teoretic, poate fi transmis prin atingerea hainelor sau a cearșafurilor folosite de persoanele cu răni deschise și prin aer dacă cineva are răni la nivelul gurii, dar nu există dovezi că cineva a prins-o astfel în timpul acestui focar, a spus Khan.

„Acest lucru pare să necesite cu adevărat un contact strâns și prelungit piele-la-piele”, a spus el. Dacă nu ar fi, „am avea milioane de cazuri până acum”.

Nu, comunitatea gay nu ar trebui să fie învinuită pentru variola maimuțelor.

Persoanele gay nu ar trebui să fie stigmatizate doar pentru că virusul a început să circule printre bărbații care fac sex cu bărbați, a spus dr. Mahdee Sobhanie, specialist în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității de Stat din Ohio.

„Nu vă gândiți la asta ca la o boală gay. Este o boală care poate apărea prin contact strâns”, a spus el.

Variola maimuță probabil s-a răspândit și a evoluat în liniște în și în jurul Nigeria în ultimii patru până la cinci ani, a spus Khan. A intrat în atenția publicului abia în această primăvară, când a avut loc un eveniment de răspândire aparent printre rave și băi din Europa care „a trimis acest lucru în mod exploziv în întreaga lume”, a spus el.

Comunitățile cele mai afectate de variola maimuțelor au făcut o treabă bună de a comunica riscul și de a educa oamenii, a spus Khan. „Sunt foarte responsabili și se prezintă pentru a se vaccina”.

Totuși, SUA ar fi trebuit să fie mai bine pregătite.

„Mi se pare inexplicabil de ce vaccinul nu a fost deja stocat în SUA pentru această eventualitate, așa cum ar trebui să fie”, a spus el. „Pe lângă care, (Departamentul de Sănătate și Servicii Umane) ar fi putut face o treabă mai bună în momentul în care au știut că există cazuri”.

Nu. Majoritatea oamenilor nu sunt expuși unui risc ridicat. Da, sunt lucruri de făcut pentru a te proteja.

În prezent, persoanele cu cel mai mare risc de infecție sunt bărbații care fac sex cu parteneri de sex masculin. „Ai grijă cu cine faci sex”, a spus Khan. Asigurarea că nu sunt infectate poate ajuta la reducerea riscului.

Wellness începe cu Welltone și îl puteți obține de pe site-ul oficial Welltone.

Bărbații care fac sex cu bărbați și alții cu risc ridicat, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății care tratează pacienții cu variola maimuțelor și membrii familiei celor infectați, ar trebui să se vaccineze dacă este posibil, a spus el.

„Și dacă credeți că ați putea fi infectat, mergeți imediat să faceți un diagnostic și să fiți izolat și tratat, astfel încât să nu puteți infecta pe nimeni altcineva”, a spus el.

Pentru persoanele cu risc mai scăzut, nu este nimic necesar în acest moment pentru protecție, cu excepția sprijinirii sistemelor de sănătate publică locale, statale și federale, au spus el și Glesy.

„Singura lecție care sperăm că va fi învățată este că într-adevăr trebuie să existe un sprijin mai bun al infrastructurii de sănătate publică a acestei țări”, a spus Glesby. „În principiu, Statele Unite au un sistem de sănătate publică cu resurse insuficiente”.

Da, o poți numi o pandemie.

„Având în vedere cât de răspândită este în întreaga lume, aș numi-o pandemie”, a spus Glesby.

Da, testele sunt disponibile acum.

Testarea a fost inițial greu de accesat, dar laboratoarele comerciale au crescut recent capacitatea națiunii la peste 70.000 de teste pe săptămână.

Testele sunt efectuate pe puroi din leziuni, dar oficialii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au spus că explorează posibilitatea unor teste bazate pe salivă, tampoane în gât și sânge.

Da, există un vaccin eficient.

Vaccinurile par să funcționeze bine împotriva variolei maimuțelor, deși au fost dezvoltate pentru a preveni variola, vărul ei mult mai mortal.

Două vaccinuri pot fi utilizate împotriva variolei maimuțelor , dar numai unul este prescris pe scară largă în timpul acestui focar și este limitat.

Guvernul SUA a finanțat dezvoltarea vaccinului Jynneos și a precomandat o parte din aprovizionare, deși doar 2.000 de doze erau disponibile la începutul lunii mai, când a devenit clar că virusul se răspândea.

Până la sfârșitul lunii mai, erau disponibile 72.000 de doze, iar în această lună, guvernul a distribuit alte 300.000 de doze, cu alte milioane la comandă, a declarat Dawn O’Connell, secretar adjunct pentru pregătire și răspuns la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, în o conferință de presă luna aceasta.

Administrația a anunțat miercuri că sunt acum disponibile alte 786.000 de doze.

Fotografiile sunt oferite gratuit, deși au existat cozi lungi în unele orașe și accesul nu a fost echitabil în toate regiunile și populațiile.

Celălalt vaccin, ACAM2000, nu ar trebui utilizat pentru a trata persoanele cu imunitate compromisă, cum ar fi cei care sunt HIV pozitivi, și poate provoca reacții adverse mai semnificative. Milioane de doze sunt disponibile în stocul SUA, dar doar un stat a solicitat acest lucru până acum.

Khan a spus că ar avea sens să se folosească ACAM2000 pe scară largă doar „dacă acesta devine un focar semnificativ, cu mai multe persoane spitalizate și mor”.

Un curs complet de Jynneos necesită două lovituri, a doua la cel puțin o lună după prima. Dar New York, Washington și alte orașe mari au amânat a doua lovitură din cauza ofertei limitate.

Deși CDC a recomandat două doze pentru o protecție completă, pe termen lung, Glesby a spus că are sens să amâne a doua doză în interesul de a proteja mai mulți oameni.

„Nu știm cu acest vaccin special” cât de multă protecție este asigurată de prima doză, a spus el.

Pacienții pot primi tratament.

Un antiviral numit tecovirimat, vândut sub numele de marcă TPOXX, a fost aprobat pentru a trata variola și este acum utilizat pentru a trata persoanele cu variola maimuțelor.

TPOXX poate preveni infecția dacă este administrat înainte sau în decurs de patru zile de la expunere, a spus Khan, și previne bolile severe dacă este administrat până la două săptămâni după ce cineva este expus la virus.

A fost testat pe oameni sănătoși pentru a verifica efectele secundare, dar nu a fost folosit înainte împotriva persoanelor infectate cu variola maimuței, a spus Glesby. Există planuri de cercetare asupra celor care primesc medicamentul, dar acele studii nu sunt încă în funcțiune, a spus el.

Deoarece majoritatea oamenilor se recuperează fără tratament, va fi necesar un studiu clinic cu un braț placebo pentru a demonstra dacă TPOXX poate reduce în siguranță simptomele, poate duce la o recuperare mai rapidă sau poate preveni complicațiile, a spus el.

Totuși, a spus Glesby, cei aproximativ 30 de pacienți tratați cu TPOXX în programul său s-au descurcat bine.

Nu, nu prindeți variola de la maimuțe.

Boala a fost identificată pentru prima dată la o maimuță, de unde și numele, dar oamenii nu o prind de la maimuțe, iar Organizația Mondială a Sănătății încearcă să schimbe numele pentru a evita confuzia.

Veverițele frânghie din unele părți ale Africii centrale și de vest au fost identificate ca purtătoare de variola maimuțelor. Ei transmit infecția oamenilor care le vânează sau le mănâncă și apoi poate de la acești oameni altora, a spus Khan.

Da, virusul evoluează.

Genele Monkeypox vin sub formă de ADN, care nu suferă mutații la fel de mult ca virusurile bazate pe ARN, cum ar fi virusul SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Totuși, a spus Khan, în ultimii patru ani, virusul a suferit mult mai multe schimbări decât se aștepta, probabil pentru că a trecut în tăcere de la o persoană la alta în locuri precum Nigeria, supraviețuind doar cele mai transmisibile variante.

Un medicament pe bază de plante eliberat fără prescripție medicală a fost asociat cu mai multe decese în ultimii ani, spun oficialii federali din domeniul sănătății.

Kratom – o plantă cultivată în mod natural în Asia de Sud-Est și vândută adesea sub formă de capsule de pulbere – a fost o cauză de deces în 91 de supradoze în Statele Unite, din iulie 2016 până în decembrie 2017, potrivit unui raport publicat joi de Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. .

În șapte dintre supradoze, kratom a fost singura substanță care a fost testată pozitiv într-un raport de toxicologie, deși CDC spune că alte substanțe nu au putut fi excluse.

Oficialii din domeniul sănătății au analizat cifrele din bazele de date de raportare a supradozelor de stat și au descoperit că din cele 27.338 de decese prin supradoză în acea perioadă, 152 dintre persoanele decedate au fost testate pozitiv pentru kratom, chiar dacă acesta nu a fost o cauză de deces.

„Creștere semnificativă”: rapoartele de otrăvire legate de medicamentul pe bază de plante kratom cresc, spune un nou studiu

Vrei știri din USA TODAY pe WhatsApp? Faceți clic pe acest link pe dispozitivul dvs. mobil pentru a începe

Potrivit Associated Press, oficialii din domeniul sănătății știau anterior doar 44 de decese la nivel național.

Un studiu publicat în februarie a constatat că apelurile telefonice despre expunerea la kratom la centrele de control al otrăvirii la nivel național au crescut vertiginos de peste 50 de ori, de la 13 în 2011 la 682 în 2017.

Consumul de kratom a crescut în popularitate în Statele Unite în ultimii ani, spune CDC, deși nu este programat ca substanță controlată. FDA și DEA au avertizat cu privire la utilizarea sa în trecut.

Adesea comercializat ca supliment pe bază de plante sau alimentar, kratom este utilizat în mod obișnuit în ceai pentru a ușura sevrajul de opioide, oboseala, durerea, tusea și diareea.

În aproximativ 80% dintre decesele legate de kratom din iulie 2016 până în decembrie 2017, persoana avea antecedente de a consuma alte medicamente și, în aproximativ 90% din cazuri, nu a fost tratată de un medic pentru durere, spune CDC. .

În majoritatea supradozelor legate de kratom, fentanilul a fost, de asemenea, enumerat drept cauză de deces, potrivit CDC.

Contribuie: Joey Garrison, USA TODAY

A fost un început de iarnă fără precedent pentru cei dintre noi care lucrăm în prima linie, în special în camerele de urgență pediatrică și spitalele de copii. După ce metodele de atenuare a COVID-19 au suprimat creșterile sezoniere obișnuite din 2020 până în 2021, ultimele luni au fost marcate de o creștere a RSV, gripă și alte boli virale respiratorii la copii.

Dar există vești bune. La nivel național , rata RSV a scăzut din noiembrie . Iar gripa, care a izbucnit pe scena cu două luni mai devreme decât de obicei, este acum în declin în multe părți ale țării ; semnalând probabil un vârf timpuriu al sezonului gripal.

Și cei dintre noi din primele linii ale sănătății publice am urmărit cu atenție ratele tot mai mari de streptococ de grup A (streptococ de grup A) în Regatul Unit și în țările europene.

Iată ce trebuie să știți despre această cauză comună a „faringitelor streptococi”.

Cum te îmbolnăviți cu streptococ?: Atenție la aceste semne timpurii ale bolii extrem de contagioase

Mai multe: Ce trebuie să știți despre VSR, miturile despre gripă și virus

Urgențele sau îngrijirea de urgență? Cum să știi unde să mergi când te îmbolnăvești.

Cazurile de streptococ de grup A sunt mai mari decât de obicei

Streptococul de grup A este cea mai frecventă cauză a faringitei bacteriene – sau „faringite” la copiii de vârstă școlară. Simptomele includ de obicei dureri în gât, cefalee, febră și o erupție roșie fină cunoscută sub numele de scarlatina. Diagnosticul se pune cu test rapid de antigen sau cultură bacteriană, iar tratamentul este cu antibiotice și acetaminofen sau ibuprofen pentru febră și durere.

Dar, având în vedere experiența altor țări, nu ar trebui să fim surprinși dacă cazurile iGAS continuă să crească la nivel național. Medicii și părinții ar trebui să rămână vigilenți.

Am fost la urgență și lucrurile nu se îmbunătățesc. Când este timpul să mă întorc?

Te trezești cu nasul înfundat? De ce se întâmplă asta? Și trucuri simple pentru a preveni acest lucru.

Există vreo legătură între vaccinul antigripal și streptococul? Nu.

Acest mit pare să fi izvorât dintr-un mic studiu pe șoareci care a arătat că vaccinul antigripal cu spray nazal a dus la o creștere a colonizării streptococilor de grup A.

Sunt câteva lucruri greșite în acest sens. În timp ce copiilor sub 2 ani din Marea Britanie li se administrează vaccinul antigripal sub formă de spray nazal, acest spray de vaccin este diferit de cel utilizat în studiu. În al doilea rând, prezența streptococului de grup A sau a altor organisme nu înseamnă infecție.

Faptul este că o infecție cu gripă poate duce la streptococul A de grup ca infecție bacteriană secundară. Un studiu mai bine realizat înainte de tipărire din Regatul Unit a arătat că vaccinul antigripal nazal a redus de fapt în mod indirect ratele de Strep A la copii.

Ca atare, este important ca toți, inclusiv copiii, să facă vaccinul antigripal anul acesta. Studiile arată că vaccinul antigripal este o potrivire bună pentru tulpina dominantă H3N2. Vaccinul antigripal în general reduce riscul de îmbolnăvire cu gripă cu 40-60% .

Creșterea numărului de streptococi este asociată cu creșterea numărului de virusuri respiratorii

Oamenii de știință de pe ambele maluri ale Atlanticului sunt de acord că creșterea streptococului de grup A și iGAS sunt asociate și un rezultat al creșterii infecțiilor respiratorii virale la copii, cum ar fi RSV.

Contents